TEK ITALY

TEK är ett italienskt familjeföretag som med mycket hjärta och passion tillverkar borstar och kammar av naturmaterial. Kärleken till naturen och fokus på att leverera professionell hårvård är grunden i TEK's filosofi. Eller som märkets grundare Giulio Velsecchi säger; Vi säljer inte produkter, utan en filosofi. Han är en av hårbranschens stora visionärer och var först ut att ta fram en borste med träpiggar. TEK lanserade världens första träpiggsborste år 1977. Kopian av den första borsten kan fortfarande ses på Museum of Modern Art i New York.

Trämaterialet samt alla delar av TEK's borstar och kammar har under årens lopp testats och modifierats för att hitta den ultimata designen och bästa funktionalitet för professionell hårvård. Varje produkt tillverkas i företagets egna lokaler utanför Milano av skickliga hantverkare som med över 40 års erfarenhet garanterar en snygg och ergonomisk produkt med optimal funktionalitet. 

Alla produkter från TEK är tillverkade av Italiensk FSC-certifierat trä (ask & avenbok). Träpiggarna är fästa på en botten av naturgummi. Varje borste och kam färdigställs och ytbehandlas för hand med karnaubavax och linfröolja. Färgerna som används i de färggranna produkterna från TEK har framställts genom växtfärgning och är 100% giftfritt. Att använda trä istället för plast är inte bara bättre för miljön utan är även ett bra allergineutralt och antistatiskt material – perfekt för både hår och hårbotten.

TEK - Träkam i askträ TEK - Träkam i askträ

TEK - Träkam i askträ

125 kr
I lager.

Mer om borstarna från TEK: