VÄLKOMMEN IN I EN GRÖN & SKÖN VÄRLD...


Fröken Grön’s salong & boutique har en ekologisk inriktning och är en lugn oas för avkoppling och återhämtning. Här erbjuds du klippning, färgning och vårdande kurer med miljövänliga och naturliga metoder. Det finns ett fint urval med ekologiska produkter för hår och skönhet. Här kan både ditt inre och ditt yttre hämta ny energi så att du kan känna dig som ditt bästa jag.

Färgerna som används är antingen helt växtbaserade och ekologiskt odlade - den enda ekologiska hårfärgen på marknaden - eller så används en så kallad New Generationfärg - en framställd färg som är fri från hälso- och miljöskadliga kemikalier. Samtidigt som de är skonsamma mot miljön och hälsan bygger de även upp och stärker ditt hår så det blir härligt friskt och glansigt. Du kan få ditt hår naturligt uppljusat med en speciell uppljusningslera, eller med en klassisk blekning som är godkänd av Grön Salong. Vill du vårda ditt hår och hårbotten finns det flera ekologiska hårvårdskurer och inpackningar med örter, leror eller alger att välja mellan.

Jag innehar Frisörlicens, Gesällbrev och Mästarbrev i frisöryrket och är medlem i Sveriges Frisörföretagare. Salongen öppnade i december 2018 och är en Certifierad Grön Salong.

VAD ÄR GRÖN SALONG?

Certifieringen i Grön Salong innebär en garanti för dig som kund och en trygghet för mig som frisör med hårda riktlinjer där ämnen som på något sätt kan vara hormonstörande, skadliga eller allergiframkallande inte får förekomma i salongen. Även ett grönt elavtal, miljövänliga städprodukter och ekologiskt fika är krav för att bli godkänd på de regelbundna kontrollerna. För att bli certifierad krävs en utbildning om kemikalier, hälsa och miljö och vartannat år en uppdateringskurs.Grön Salong är en dansk organisation som startade år 2006 i Köpenhamn. Det finns idag runt 70 certifierade salonger i Skandinavien och runt om i världen varav ca 15 i Sverige.

Läs mer om Grön Salong här.
VAD SÄGER KUNDERNA?“Känns underbart att kunna färga håret utan starka kemikalier - kroppen mår bra liksom naturen. Dessutom är salongen en mysigt inredd liten oas mitt i byn. Här blev jag ompysslad på bästa sätt. En njutningsfull stund. Kom ut med fräscht hår, mycket nöjd!”

— Anna-Karin"Andrea... Det slog mig att det viktigaste faktiskt inte blev sagt... Du är ju framför allt verkligen skicklig på det du gör... Rent yrkesmässigt. För mig med problemhår och som hellre går till tandläkaren än frisören, så har det blivit ett rent nöje att besöka dig. Har varit hos många duktiga frisörer, men ingen verkar förstå mitt hår som du. Du kan vara den första hair-whisperer jag träffat."

— Gunnel“Fantastisk fin service utav Andrea. Känns härligt att få bli ompysslad av fina produkter som både är skonsamma mot mig själv & naturen! Vart så himla nöjd med mina nya färger i håret, Andrea du vet precis vad du gör. 
Tack än en gång!”

— Frida