Pimpsten

  • 49 kr

Pimpsten, från naturlig vulkanisk sten, är en exfolierande svart sten. Rekommenderas särskilt för fötter och armbågar, för att mjuka upp huden, avlägsna förhårdnader och döda hudceller. Kan också användas för att avlägsna hår.

Användning: 

Fukta huden innan användning. 

För ett exfolierande fotbad: Blanda dödahavssalt med varmt vatten, blöt dina fötter i 15 minuter. Torka sedan fötterna och skrubba med pimpstenen i små cirkulära rörelser. Tryck inte för hårt och lämna ett tunt lager förhårdnader för att skydda din hud. Skölj sedan, torka och återfukta fötterna med en olja, kroppsmjölk eller lotion. 

För mjuka ben: Pimpstenen kan också användas dagligen på benen för att sakta ner hårväxten. Använd i duschen, efter att du har rengjort kroppen, masserade med cirkulära rörelser. Tryck inte för hårt. Med tiden kommer pimpstenen att bli mer polerad och mindre porös, och kan då användas på mer känsliga delar på kroppen, exempelvis tårna.


Observera att detta är en natursten och stenarna skiljer sig något från varandra. Därför kommer din sten inte att se exakt likadan ut som på bilden.