Loelle - Arganolja

  • 259 kr

Passar alla hudtyper, speciellt torr, mogen och skadad hud.

Loelle's arganolja är en 100% naturlig, ekologisk och kallpressad olja som passar både hud, hår och naglar. Den är naturligt rik på vitamin E och antioxidanter, mjukgör och ger glow till både hud och hår. Den tunna oljan absorberas snabbt och kan både reducera fina linjer och öka cellförnyelsen på skadad hud.


Användning: Applicera en liten mängd olja efter att du rengjort och applicerat en mist, ansiktsvatten eller annan fukt, t.ex. Loelle's Nerolivatten eller Rosenvatten. Kan användas på hela kroppen så som i ansiktet, som intimolja, eller på ställen som behöver extra kärlek t.ex. nagelband, torra hälar eller armbågar. Kan även blandas med din vanliga ansiktskräm för extra fuktbevarande egenskaper.

Använd några droppar av oljan för att tämja frissigt hår, kluvna toppar eller applicera i skalpen över natten om du har en torr, irriterad hårbotten. Tvätta ur dagen efter.


Certifieringar: Ecocert. The Vegan Society.

Volym: 100 ml i glasflaska med pump.

Ingredienser: Argania spinosa* (Argan oil). * = Ekologisk ingrediens


Loelle's arganolja är vegan-certifierad. Vad betyder det?

Traditionellt extraheras arganolja från arganötter som har passerat genom rötningen av getter när de äter massan. När den har passerat getens matsmältning samlas nötterna och pressas. Denna metod lämnar getens karakteristiska lukt. Därför erbjuds många sorter av utspädd arganolja, som vanligtvis också är parfymerade för att dölja getdoften. Detta är inte fallet med Loelle Argan Oil eftersom det aldrig kommer i kontakt med getter. Arganötterna plockas och skalas av kvinnor på ett kvinnokooperativ. Den kallpressade oljan luktar inte som get och har en mycket högre grad av renhet.


Ursprung:

Loelle's arganolja skördas och produceras för hand av ett noggrant utvalt kvinnokooperativ i Marocko. Oljan ger kvinnorna en stabil inkomst, bättre välfärd och tack vare kvinnokooperativet har de startat en skola så att deras barn ges möjlighet till utbildning. Dessutom hjälper arganträd till att minska den hotande ökenspridningen i området och finns på UNESCO: s världsarvslista.