TEK - Liten hårborste i askträ med korta träpiggar

  • 235 kr

En liten ekologisk hårborste med korta träpiggar för alla hårtyper. Perfekt för ett barn eller som en reseborste.

En träborste från TEK är perfekt för dig som vill ge ditt hår och hårbotten extra mycket kärlek. De rundade träpiggarna bidrar till en mycket skonsam hårborstning som masserar och stimulerar hårbotten vilket förbättrar hårsäckarnas syre- och näringsupptag och kan leda till bättre och starkare hårväxt. Samtidigt absorberas hårets talgöverskott samt orenheter medan du förstärker hårrötterna. Hårbottens naturliga sebum fördelas ut i längderna och håret blir starkare och glansigare.

Storlek 15,5 x 4,7 cm


Gör såhär:

För bästa resultat rekommenderas att borsta håret i 5-10 minuter varje dag! Borsta ordentligt i olika riktningar, uppe på skalpen och på sidorna och se gärna till att få ner huvudet under hjärtat och ta några tag där också för att sätta igång blodcirkulationen och flödet av syre och näring till dina hårsäckar.. Ha ett fast grepp om borsten och fokusera på hårbotten och borsta ut mot topparna. Är håret riktigt trassligt så börja då i toppen, längden och jobba dig uppåt ju mer du rett ut. Har du dessutom torrt hår så ha gärna i en hårolja eller balsamspray innan du borstar så går det lättare. Var försiktig vid blött hår, då är håret är som skörast. 


Slow Made

Varje produkt tillverkas för hand, från början till slut, i företagets egna lokaler utanför Milano. Med över 40 års erfarenhet för de vidare det italienska hantverket som krävs vid tillverkningen av hårborstarna. Träpiggarna, som är gjorda av vitbok, är mjuka och flexibla men framförallt hållbara. Dessa behandlas med vegetabiliskt karnaubavax, en process som tar ett helt dygn medan vaxet långsamt absorberas in i träet. När det är torrt har det bildat en slät och mjuk yta på piggarna som bidrar till den mjuka ytan som gör att du får en mycket skonsam borstning. Träpiggarna är fästa i en botten av naturgummi och du hittar ett litet luftrör (det är ingen träpigg som fattas), som gör att borsten andas och är mjuk och behaglig att använda. Varje borste och kam görs för hand och ytbehandlas med karnaubavax och linfröolja. Det är en långsam och noggrann process som levererar en högkvalitativ hårborste som garanterar en snygg och ergonomisk design samt en skön borstning för hår och hårbotten.

Tänk på att en träpigg aldrig kan vara lika flexibel som en plastpigg, så har du extra känsligt hår så uppmanar vi dig att borsta de kritiska områdena försiktigt först för att sedan borsta hela håret.