Svenska Bivaxljus - Foodwrap bivaxduk påse 25x25 cm

  • 135 kr

Bivaxduk Foodwrap påse 25 x 25 cm

För bröd eller snacks till matsäcken, gymmet eller jobbet. Beeswax Foodwrap är ett naturligt och återanvändbart alternativ till plast- och aluminiumfolie. Du kan använda det till bröd, ost, grönsaker, frukt eller något annat. Dukarna är tillverkade oblekt bomull som behandlats med bivax från svenska bin. Bivaxet har antibakteriella egenskaper en mycket god förmåga att hålla dina matvaror fräscha och reducerar därmed onödigt matsvinn i hemmet. Bestrykningen med bivax gör de lätta att rengöra så att du kan återanvända dem. Om de sköts på rätt sätt så kan de hålla över ett 1 år. Slå in din produkt och värm arket med handen så hålls det på plats. Ska du täcka en skål så lägger du på arket och värmer sedan ner det runt kanten med handen.

Användning: Handtvätta dukarna i kallt vatten med ett milt, miljövänligt diskmedel. Låt dem lufttorka eller torka av med handduk. Ej lämplig för diskmaskin, mikrovågsugn, direkt värme eller höga temperaturer. Undvik direktkontakt med rått kött.

Så småningom kommer duken att behöva fyllas på med vax. Riv med ett rivjärn lite bivax över duken, in i ugnen på ca 60 grader eller använd smörpapper och strykjärn. Duken kommer att vara din vän i många år framåt.

Bivax en helt naturlig produkt - När bin samlar in nektar och pollinerar växter bidrar deras arbete till att stärka ekosystemet.