EYWA - Sally Batik Scarf #03

  • 549 kr
Lagersaldo: 1

En lång härlig scarf att svepa in sig i. Siden är ett naturfiber som värmer när det är kallt, och svalkar när det är varmt och gör den därför lämplig att använda året runt. Använd som sjal, häng den över axlarna, vira den runt huvudet, knyt den runtom dig som en kjol eller top, eller varför inte använda den i ditt hem som en vacker inredningsdetalj?

Detta vackra tygstycke passar lika bra till vardags som till fest!


Material: Återvunnet crepesiden infärgat i batikmönster

Mått: 90x220 cm


Eywa collection är skapat av Fröken Grön's grundare Andrea Maria och står för en vilja vara en del av förändringen till en mer hållbar värld - att skapa något vackert genom att ta tillvara på de resurser som redan finns att tillgå, och att göra det med stil. 

Eywa är en kollektion med kläder och accessoarer som är tillverkade av återvunna sidensaris från Indien, sydda för hand i ett skrädderi i Jaipur där de anställda jobbar under schyssta arbetsförhållanden. En sari är ett flera meter långt tygstycke som indiska kvinnor traditionellt bär som sin klädnad genom att viras flera varv runt kroppen. Eftersom att de vackra tygerna har haft ett tidigare liv kan mindre små skönhetsfel förekomma. Det gör dem bara ännu mer unika och är ett bevis på att de bär på en historia, och nu får en chans att leva vidare i en ny form. Inget plagg är ett annat helt likt och du blir garanterat den enda med just din utvalda favorit!